Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Togenes punktlighed - nyt fra Stats og Rigsrevisorerne (Generelt)

af Ole Stuhr Hansen, 13/10 2017, 09:24 (2359 dage siden) @ Jens Hansen

Jeg mener til gengæld et der i Arrivas kontrakt er en bod for aflyste tog, altså betal hvis I aflyser.

Det findes vist ikke i DSBs kontrakt?

Jo. Og for nogle år siden - med den nye trafikkontrakt var det vist - blev betingelserne ændret, så det blev dyrere f.ex. at aflyse et tog med mange passagerer.

Fokus på forsinkelser blev således flyttet fra antallet af tog til antallet af passagerer. Hvilket så betød, at det kom til at koste penge at vende et tog/delaflyse undervejs, hvor passagererne blev sat af på perronen og henvist til efterfølgende tog eller en togbus.

Manøvren var typisk blevet anvendt i et forsøg på at rette toggangen op og få tognumrene den modsatte vej til at køre rettidigt. Og på enkeltsporede strækninger at undgå at genere krydsningerne med yderligere forsinkelser til følge.

Så efter ændringen har det haft som effekt, at endnu flere er blevet ramt af (mindre) forsinkelser, men til gengæld har færre passagerer oplevet de lange forsinkelser, altså hvor man bliver smidt af i al slags vejr for at vente på næste tog eller en togbus, som først skal rekvireres. Så alt i alt vel en forbedring, når man nu trods alt har betalt for at komme fra A til B - og ikke har forventet at blive sat af på Z. Men opgørelsesmetoden har så også betydet, at flere passagerer figurerer som forsinkede.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Lokomotivfabrikker

Læs historien om:
Nakskov Skibsværft

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak