Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Rüdesheim am Rhein - billede 6 (Jernbanen i dag)

af Ove Nygaard, 28/10 2017, 19:02 (2366 dage siden) @ Steff

Kære Thomas!

Døren har ALTID været låst i den tid jeg er kommet på stationen (feriebarn, først i 1965). Men vi faste viste jo, at man bare skulle gå rundt om bygningen og ud, hvis man ville fotografere/se på tog.
Men når dette så er sagt forstår jeg UDMÆRKET hvorfor, da der engang imellem kommer bl.a. en "Umleiter" buldrende igennem. Der er hverken plads eller "undvigemuligheder", hvis man står på perronen.
Nu ligger Rüdesheim på "opsiden", så det har altid været den mere lokale- samt godstrafik, der kørte her. Det er på "Bingen siden" (nedsiden) det virkeligt sner.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

Kære Steff.

Nu har jeg ikke fulgt med i, hvad der er sket på de kanter, siden jeg har været til bl. a. "Rhinen i Flammer" i "halvfemserne" (19-tallet), men den gang var "Bingen-siden" (nedsiden) gennem flere år ramt af et dæmningsskred, som havde varet adskillige år, og som betød kørsel på kun ét spor på den dobbeltsporede strækning. Derfor var der mange "Umleitere" (godstog) på "opsiden", som betød hyppige bomnedlukninger i Asmannshausen, hvor vi boede. Jeg hoppede altid i "sengen", når et stort godstog "buldrede" forbi, og enkelte gange nåede jeg også derhen og nød at se et "rigtigt godstog"! Og så er der noget med, at de to dobbeltsporede baner på hver side af Rhinen, hedder henholdsvis "Linke Rheinstrecke" og "Rechte Rheinstrecke", men jeg skal lige øve mig på "at vende rigtigt", før jeg kloger i hvem, der er hvem. Det opklarer Thomas nok på stedet!.;-)

Bedste hilsener

Ove af Erritsø m. v.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak