Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Odderbanen er færdigbygget (Generelt)

af Poul Andersen, 1/11 2017, 12:20 (2361 dage siden) @ jhcn

Man bruger vist ikke bomanlæg på en letbane, så det at de er dækket til, er vel alene fordi man endnu ikke har fået dem fjernet.


I Lystrup - hvor jeg bor - har netop bomanlægget være det store samtaleemne, specielt det på Sønderskovvej. Man har fra starten frygtet at vejen bliver spærret i 8 gange 3 minutter når (eller hvis?!?!) Letbanen er klar på begge strækninger til/fra Lystrup.
I de første oplæg var det nemlig sat op til at de afgange der ikke skulle fortsætte videre mod Hornslet/Grenå alligevel ville aktivere tændstedet for bomanlægget på Sønderskovvej. Og dermed skal bilerne holde for ingenting.

Jeg er ikke opdateret på status på denne problemstilling, men uanset hvilket sikkerhedssystem der skal anvendes, så forventer jeg at bomanlægget kommer i funktion igen.

Spøjst nok er der nu lokalpolitikere som bruger dette som grundlag for valgløfter om ændringer på stedet, så vejen eller banen skal hæves eller sænkes. Det er nok lidt for sent at tænke ind i projektet, og var også kastet ind i debatten for år tilbage.
Jeg har for nyligt set et lokalpolitisk indlæg der bl.a. vil rykke hele vejen lidt mod øst.

Normalt påvirkes et tændsted for et overkørselsanlæg i stationens udkørselsende ikke for tog der får signal "kør", og som her har endestation og skal skifte køreretning til returkørsel.

Mvh. Poul.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Jernbanebøger

Kalvehavebanen på cykel

Kalvehavebanen på cykel. Pris 130 kr.

Læs mere
DSB MX1002

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak