Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Udflytning af statslige arbejdspladser (Generelt)

af Scharfenberg, 14/11 2017, 14:48 (2352 dage siden) @ UTJ

Okay, der er så noget galt med befolkningssammensætningen på vestegnen.

Der sidder ca. 2000 medarbejdere i Telegade, DSBs hovedkontor. Det afspejler vist ikke noget gennemsnit. Men klart, dem der sidder der, tror det da gerne. Der er jo langt til Herning.

.
Nej den er der intet galt med, altså befolkningssammensætningen på vestegnen. Mon ikke Telegade ligger så tilpas tæt på Sølvgade at medarbejdersammensætningen og dermed firmakulturen er den samme før og efter flytningen - tilmed bedre mulighed for fastholdelse af medarbejdere, i og med at det er lettere at parkere og komme til og fra i bil.

Ikke 2000 medarbejdere men 1200. 80 % overdrivelse gør ikke nødvendigvis argumentationen bedre. Og hvordan kommer Herning lige ind i billedet. Er det Danmarks midtpunkt? ;-)

Der er ca. 22 km mellem Sølvgade og Telegade. Det vil jeg ikke kalde tæt. Hvis DSB's placering af hovedkontoret rent faktisk skulle afspejle, hvor danskerne rent faktisk har bosat sig, skulle hovedkvarteret flytte tilbage til København og udvides med 50 %. Det var vist derfor, at regeringen hurtigt trak følehornene til sig. Det er tydeligt, at regeringen og dens støtteparti ikke bruger Djøf-kriterier - som fx saglige og faktuelle argumenter - når deportation af statslige arbejdspladser besluttes. Men det er jo helt i tråd med den trump'ske tidsånd.

Forresten ligger Telegade i Høje Taastrup Kommune. Det er blot ca. 6 km fra kommunegrænsen til Roskilde Kommune. Dermed er DSB's hovedkvarter 6 km fra at ligge i Region Sjælland. Og ja: god mulighed for at tiltrække arbejdskraft. Telegade 2 ligger nemlig ca. 5 minutters gang fra Høje Taastrup Station med masser af forbindelser med lyntog, IC-tog, regionaltog, S-tog og Movias E-busser og S-busser.

Ironisk nok har det vist sig, at en af de store vindere ved regeringens udflytning af statslige arbejdspladser netop er DSB, som har fået flere togpendlere, end de ellers ville have fået. Og så siger man, at regeringen intet gør for at fremme DSB og kollektiv trafik :-P


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak