Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Kildebakke før (3 fotos) (Generelt)

af Niels Munch, 20/11 2017, 14:06 (2348 dage siden) @ Tommy Nilsson

Fra min barndoms bane har jeg på Gladsaxe Billeder bl.a. fundet disse:

[image]Kildebakke Station 1936. Kildebakken fik sit trinbræt 15/5-1935. Hertil kom en lille stationsbygning, der indeholdt ventesal, toilet og lokale til billetsalg. Billetsalget kom dog aldrig i gang, da billetterne blev solgt i vognene i KSBs privattid og i en årrække fremover.

[image]Den 15. maj 1935 blev Kildebakke Station åbnet. Station og station, man startede med et trinbræt og en lille stationsbygning, som indeholdt ventesal, toilet samt lokale til billetsalg. Billetsalget kom dog aldrig i gang, da billetterne blev solgt i vognene dengang. I det hele taget kom den første Kildebakke Station aldrig til at fungere efter hensigten. Stationsbygningen var større end ved de øvrige trinbrædder, men blev alligevel næsten udelukkende benyttet som ventesal. Den nuværende Kildebakke Station blev taget delvist i brug i 1964, men man kom til at vente yderligere 13 år på at den blev færdiggjort, hvilket skete samtidig med at der kom S-tog. Foto: Blesnet, Simon 1957.

[image]Togbetjent K. Pedersen, kaldet Jydepeter, var billetsælger på Kildebakke Station. Udateret foto: Sørensen, Ejvind Havmøller.


M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak