Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Aktindsigt (Generelt)

af Alca, 12/12 2017, 14:48 (2298 dage siden) @ UTJ

Der er to veje ind: dels offentlig støtte, herunder støtte fra en statslig styrelse (Bdk), dels at man påberåber sig akademisk peer-reviewed metode, udarbejdet af faghistorikere. Så arbejdet bør i forskernes, dvs faghistorikernes, egen interesse kunne efterprøves og stå mål for granskning. Særlgt grundlaget for dette er interessant: "Vurderingen af materiellet er foretaget på baggrund af overordnede museale, historiske og bevaringsmæssige hensyn. Der er tale om en faglig vurdering (....)"

Det er korrekt at man kan søge aktindsigt i Banedanmark, i forhold til en myndigheds registering oh håndtering af dig. Det er efter "Lov om offentlighed i forvaltningen:

Hovedreglen om retten til aktindsigt

§ 7. Enhver kan forlange at blive gjort bekendt med dokumenter, der er indgået til eller oprettet af en myndighed m.v. som led i administrativ sagsbehandling i forbindelse med dens virksomhed.
Stk. 2. Retten til aktindsigt omfatter med de i §§ 19-35 nævnte undtagelser
1) alle dokumenter, der vedrører den pågældende sag, og
2) indførelser i journaler, registre og andre fortegnelser vedrørende den pågældende sags dokumenter.
Stk. 3. Retten til aktindsigt efter stk. 2, nr. 1, i et dokument, der er afsendt af myndigheden m.v., gælder først fra dagen efter afsendelsen af dokumentet.

Dermed vil du nok kunne få aktinsigt i evt. tilskud fra Banedanmark, men derfra til at sige at de opgaver og beslutninger der tages på Jernbanemuseet er den af sagsbehandling i Banedanmark og dermed under aktindsigt vil jeg nok kalde tvivlsomt.

Iforhold til det akademiske ved jeg ikke hvilken lov der gælder der men der er ikke offentlighed i forvaltning :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Jernbanebøger

Postautomobilet Gennem 100 År

Postautomobilet Gennem 100 År. Pris 360 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak