Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB vil bygge nye værksteder ved Aarhus og i København (Generelt)

af andersj, Aalborg, 5/1 2018, 12:49 (2296 dage siden) @ Jens Hansen

Du har enpointe Svend, hvorfor bygger DSB ikke der, hvor de selv ejer jorden. Man må tro, at det er fordi Banedanmarks areal ligger bedre ift. den produktion, som skal ske. Altså, at det ligger optimalt for togriften. Her kunne man dog mene at Helgoland ligger lige så godt og det værksted mister jo en del arbejde når svenskernes nye værksted i Hæsleholm er færdigt i 2020. Vi må antage at alle Øresumdstogsæt skal vedligeholdes der jvf. den seneste politikse aftale om at svenkerne overtager hele Øresundstrafikken.

Spørgsmålet er om det nye værksted kun er for Fremtidens Tog eller også er lokomotiv- og vognværksted. Hvis ikke, så skal DSB stadig bruge værkstedet på Otto Busses Vej. Helgoland er nok for lille og ligger for dårligt fordi man skal igennem røret for at komme derud. Godsbanegården kan man komme til rimelig nemt fra både hovedbanegården og lufthavnen.


Apropos Sverige, her ser man at værksteder bygges udenfor byerne. Hvis nu DSB gjordw det samme, ja så kunne arealerne på København G ganske givet sælges, til en pæn pris.

I Aarhus skal værkstedet jo bygges udenfor byen, men i København er det nok begrænset med store ledige byggegrunde langs jernbanen, og der er heller ikke den store kapacitet til en masse tomkørsler til og fra værkstedet på skinnenettet omkring København.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak