Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Jbm - hvor stor viden har man om om jernbaneforhold? (Generelt)

af Svend, 6/1 2018, 12:10 (2296 dage siden) @ UTJ

Det er jo det som er meningen: at der skal stå en stud/cand mag. i historie ved siden af rest-genstanden og formidle. Det er historien, altså den som pågældende formidler strikker sammen, som er i centrum - ikke noget med at gå på opdagelse uledsaget, altså lige bortset fra krydsfinerlegepladsen. Sådan er museer blevet - den orale overlevering, mens genstandene som var museernes oprindelige udgangspunkt er trængt i baggrunden og blot er et tapet og en del af udsmykningen i et ofte arkitektdesignet rum.

.
Nu har fokus de sidste par måneder kun været på rullende materiel - især R946.
Men er jeg er noget i tvivl om, hvor stor interessen og viden er om øvrige "jernbanerekvisitter" blandt museumsfolkene på Jernbanemuseet. Er der nogen der ved noget om f eks sikringsanlæg og det almindelige liv på (og drift af) en jernbanestation? Det er efter min mening noget svært at formidle viden og historie, hvis man ikke ved det fjerneste .......
For år tilbage forsvandt svingbukken fra Frederikssund, altså det sikringsanlæg der havde stået på perronen fra samlingen. Sidst det blev set lå det som en bunke gammelt jern i et afsides hjørne på museets areal.

Et billede af svingbukken i Frederikssund kan ses på www.tog-billeder.dk
http://www.tog-billeder.dk/fotos/danmark/dsb/diverse/armsignaler/2039_signalanlaeg_Frs-...

--
Svend


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok

Jernbanebøger

OHJ 38 - Historien om et lokomotiv

OHJ 38 - Historien om et lokomotiv. Pris 210 kr.

Læs mere
Struers lokomotiver 1890-1960
Struers lokomotiver 1890-1960

Fhv. trafikinspektør Georg A. Wienecke skrev op gennem 1990´erne i alt 34 afsnit om Struers lokomotiver. Wiencke var ikke den mest strukturerede person og han afsporede hele tiden med spændende anekdoter og oplysninger fra resten af Jylland.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak