"Hovedstadens Letbane rykker tættere på" (Generelt)

af steenth, fredag 12. januar, 2018, 12:06 (281 dage siden) @ Gæst1

Altså, efter udbud er prisen for projektet røget 700+ mio over budgettet, men det reddes af bedre finansieringsmuligheder.

Fint fint. Men det betyder jo, at heller ikke Hovedstadens Letbane kan regne, og hvis man har regnet 700 mio forkert på budgettet, hvor meget har man så regnet rigtigt på passagertallene og de samfundsmæssige goder af investeringen? Hvor ofte har Metroselskabet egentlig ramt "spot on" på priser?

Kære Gæst1 - du burde engang se hvor forskellige pris, der er på et udbud. HL har regnet på det og fået et pris ud fra deres forudsætninger, så man have et eller andet at arbejde ud fra. Dem, som har budt på arbejdet, har også regnet på det og fået nogle andre priser. Hvis HL har samme pris som en eller udbydere - så er det enten tilfældigheder eller så har nogen snakket sammen.

Man har ikke perfekt viden fx udregne en pris og på en prognose på passagertal. Prognose på passagertal kræver at forsætningerne på de modelberegninger holder. Men fx en krise i økonomien kan på kort sigt giver andre tal - det er svært at gætte sig til hvornår det sker. Som her, hvor renten er lavere end den forudsætning man har sat i de oprindelige beregninger.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

GDSHFHJ MF1041

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
ContecRail
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2018 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen