Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Antal MG- og MP-sæt, der har været i drift (Generelt)

af Ole Lund Jensen, 10/2 2018, 21:37 (2259 dage siden)

På grundlag af DSBs løbende rapporter til Transportministeriet, billeder her på www.jernbanen.dk, egne og andres observationer samt DJKs Bane index 2017 vover jeg at konkludere, at alle 82 MG-sæt leveret til DSB har været i drift på et eller andet tidspunkt. Det gælder således også de fem skrottede sæt. Også det famøse sæt 09 har jo været i Danmark inden det blev returneret til Italien og senere endte i Libyen; men nåede det nogenside at komme i drift ved prøvekørsler og måske sågar i ordinær drift med personførende tog? Jeg har ikke fundet billeder af det, men måske alligevel.......? I fald der findes billeder af dette sæt i drift, er det jo lidt af en raritet.

Så vidt litra MG.

MEN hvad med de 23 MP-sæt, de nåede da ikke alle at have været drift inden MP blev opgivet i 2016, vel? I hvert fald ikke i personførende tog, men måske de alle oplevede at køre i det mindste prøveture for egen kraft?

På forhånd tak for opklaring.

Med venlig hilsen

Ole Lund Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DSB MZ1414 1
Sukkerkogeriet Odense
Sukkerkogeriet Odense

Sukkerkogeriet Odense åbnede i december 1873 som en af de første sukkerfabrikker i Danmark. Sydfynske Jernbaneselskab forestod i starten driften på fabrikken indtil man selv begyndte at indkøbe brugte lokomotiver. Her er historien om Odense Sukkerfabrik.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak