Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

ERTMS fra uge 42 i Vendsyssel (Generelt)

af UTJ, 18/2 2018, 13:55 (2258 dage siden) @ steenth

Og rette et stor misforståelse - et udbud kan vægte et antal krav - hvor pris er af dem. Det skal ikke være det billigste tilbud, men det bedste tilbud... og når det er et IT-projektet spillere andre krav også et stor rolle. Og leverandørerne har mulighed for at komme med andre løsninger end udbuddet foreslå, hvis det løser opgaven bedre.

.
Det tror jeg godt at vor "gæst" ved - at der er andre vægte i kurven end just pris. Det er udbudsbørnelærdom. Men derfor kan man godt have valgt det billigste.
.
Men der er formentlig tale om en rammekontrakt med et priskatalog, og de efterfølgende opgraderinger kan være dækket ind af priskataloget, men omkostningerne vil med ret stor sikkerhed ligge udover det omfang som kontraktsummen angiver. IT-projekter er elastik i metermål, og med signalprogrammet har man flyttet teknikerne ind ved tastaturet og til en vis grad væk fra de såkaldt forældede signaler, men der er ingen der siger at det bliver mindre mandskabskrævende af den grund. Og der er trods alt med ERTMS fortsat et enormt ydre anlæg der skal vedligeholdes, men selvfølgeligt er det mindre synligt når man fjerner de røde, hvide, grønne og gule lys i forskellige kombinationer.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak