Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Foreslag til ny jernbane Roskilde-Hillerød (Trafikpolitik)

af UTJ, 29/3 2018, 09:28 (2192 dage siden) @ Peter Christensen

Når jeg så kikker på det her kort, så giver det et godt grin.

.
Jomen det set jo ud til at der er femtekolonner som planlægger en konkurrerende kattegatforbindelse. Mon ikke den spændende Jyllingejernbane skal bygges for 250 km/t som minimum således at RUC kan kobles på højhastighedsnettet og man dermed kan bo i Ålborg i en studenterbolig og pendle til Trekroner.

Med alle de broer over Roskilde Fjord er det vel også på tide enten af overveje af tørlægge fjorden, eller i det mindste overdække den. Det vil dog give lidt problemer med bådejerne i Jyllinge og Roskilde mm. En tørlægning vil dog give den fordel at de spændende baneplaner kan realiseres ved at linjeføringen af den meget vigtige kommende forbindelseslinje på et kangt stykke kan lægges på fjordbunden og Vikingeskibshallen, som jo ikke egner sig til vikingeskibe, kan ombygges til venterum for den kommende station Roskilde N.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak