Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Skønne spildte kræfter (Generelt)

af andersj, Aalborg, 12/4 2018, 10:31 (2177 dage siden) @ SimonValby


Hej :-)
Det er nogle rigtig gode pointer. Det er jo helt til grin, at vi på den ene side gerne vil have en by og et land baseret på grøn teknologi og minimal luftforurening(her tænker jeg på afgiftsnedsættelse på el-biler, røgfri perroner på DSB stationerne, og sikkert snart restriktioner på dieselbiler i byerne), og på den anden side svigter statens trafikselskab (og dermed politikerne) totalt på denne dagsorden, når det kommer til den offentlige trafik.
Og jeg er helt enig med hensyn til en lobbygruppe om ME'ernes afskaffelse. Det har været forsøgt før (se: http://togforurening.dk/) , dengang bakkede politikerne op, men handling kom der aldrig noget af.
Som du selv skriver; Vi må vente på nye tog og signaler - kun tiden kan vise, hvornår der kommer et gennembrud :-P

Man vil gerne være grønne, men det må ikke koste nogle penge. Nordjyske Jernbaner der bl.a. kører igennem Aalborg by har valgt at udskifte diesel med GTL der er en form for kunstig diesel lavet på naturgas for at nedbringe forureningen. Det kunne DSB også sagtens gøre, men det koster lidt mere end almindelig diesel. Tre DSB MR togsæt er endda blevet tanket med GTL hos Nordjyske Jernbaner i Hjørring.

https://www.tv2nord.dk/artikel/foerste-gang-i-danmark-nordjyske-jernbaner-skal-koere-pa...

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak