Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hvad gør DSB? (Generelt)

af andersj, Aalborg, 25/4 2018, 10:17 (2192 dage siden) @ Jens Hansen

Så denne om flere busser;

https://finans.dk/erhverv/ECE10544944/tysk-busgigant-smider-8000-ekstra-saeder-paa-det-...

Vi må vel erkende at det udfordrer DSB og den måde som de agerer på.

Men DSB har jo en plan - "i 2025 har vi nogle nye tog". Men faren er vel, at til den tid er der ikke nogen kunder.

Jens

Der er så mange strukturelle problemer i den offentlige transport i dag, så det er svært at se et vækstpotentiale. Takst Vest er blot den seneste forringelse af den offentlige transports konkurrenceevne, og en manglende kommercialisering gør det umuligt at tiltrække nye kunder.

Da Nordjyllands Trafikselskab og Nordjyske Jernbaner overtog regionaltogstrafikken i Nordjylland i august 2017 kørte man en stor kampagne i flere måneder for at markere selve overtagelsen, men der var ingen kampagne for selve produktet. Hvorfor kørte man ikke en kampagne der viste de ekstra afgange, eller priserne for et pendlerkort? Hvorfor lavede man ikke et introduktionstilbud med rabat på pendlerkort for at tiltrække nye pendlere?
Men det kan selvfølgelig være fordi at passagervækst slet ikke er en del af Nordjyllands Trafikselskabs Forretningsplan 2016-2019. Der er blot et overordnet mål for passagervækst på 2% om året, og det er jo ikke særligt ambitiøst.

Desuden er det også underligt at Nordjyske Jernbaner/NT acceptere Deutsche Bahn Sparpreis rabatbilletter men ikke DSB Orange billetter (som Arriva gør). Det er heller ikke noget der fordrer den kollektive transport.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Indsend billeder

Jernbanebøger

Der kommer flere tog

Der kommer flere tog. Pris 270 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak