Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Den danske Banekonference RAILcph 2018 (Generelt)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, 15/5 2018, 10:17 (2171 dage siden)

I går blev den årlige Banekonference - nu RAILcph - afholdt i TIVOLI kongrescenter i København. De næsten 800 deltagere kunne vælge mellem omkring 50 præsentationer samt nogle fælles oplæg.

Præsentationerne kommer i løbet af ugen up til offentlig beskuelse på www.railcph.dk under "konference" hhv "konferenceprogram".

Da jeg har været dybt involveret i planlægningen af "Modern Rolling Stock" foredragene, vil jeg naturligvis anbefale disse til alle interesserede :-)

For mig var de særlige øjenåbnere præsentationerne fra Christer Fritzson (åbningssceancen), Transdev/Snälltåget og ikke mindst tjekkiske Regiojet, som jeg har prøvet at få til København de seneste tre år.Alle tre fortalte om meget nemme måder til at opnå kortere rejsetider, markant flere passagerer og lavere billetpriser for en øget komfort.

Regiojets pointer var interessante: Vækst i Tjekkiet på over 300% i antallet af passagerer på visse "ikke-lønsomme linier" - hvor en væsentlig del er gået til statsoperatøren CD "fordi de blev nødt til at oppe sig, da der kom konkurrence" samtidig med at antallet af nye biler fortsat stiger (der er flere biler pr indbygger i Tjekkiet end i Danmark), men folk kører mindre i dem, fordi toget er blevet attraktivt...

/Lasse
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak