Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Frit billetsystem (Generelt)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, 16/5 2018, 14:18 (2143 dage siden) @ Scharfenberg

Fint hvis fri trafik kan tiltrække flere kunder til jernbanen, men det er bare vigtigt, at man ikke stikker folk blår i øjnene.

Netop derfor indeholder EUs fjerde jernbanepakke faktisk også en bestemmelse om, at "staten" kan påtvinge enhver passagertogsoperatør at bruge fælles billet/takst system - og iøvrigt indgå i fælles (infrastrukturforvalter ledet) trafikinformationsarbejde.

I en dansk sammenhæng kan forventes, at du altid kan bruge rejsekort i alle tog. Men at du kan købe billigere "orange" billetter til hver enkelt operatør, hvis du vil. I praksis kan fordelingen af rejsekort betalingen håndteres ved at kortet skannes af togpersonalet undervejs, da man herigennem kan se, hvilket tog, der er benyttet.

Som endnu en pudsighed forlyder det iøvrigt, at salget af "kontant billetter" / "enkeltbilletter" eller hvad sådan noget nu hedder, er stærkt stigende, da folk fravælger Rejsekortet, efterhånden som disse udløber...det er tilsyneladende nemmere blot at købe en dyrere enkeltbillet, end at anmode om et nyt kort, og derefter holde det optanket, hvis man ikke bruger bus og tog ofte....

/Lasse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Spøgelsestoget - DVD

Spøgelsestoget - DVD. Pris 60 kr.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak