Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Frit billetsystem - Oyster/kreditkort (Generelt)

af steenth, 17/5 2018, 03:05 (2165 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Jeg var for nyligt i London, hvor Oyster kortet jo minder en del om rejsekortet, dog med den store forskel (og fordel), at man kan bruge et kontaktløst kreditkort i stedet for at skulle investere i et Oyster kort.
På London Overground kører jo en mængde forskellige trafikselskaber. Alligevel checker man ind og ud på en og samme stander. Er der nogen, der ved, hvordan det lader sig gøre at fordele indtægterne? Tilsyneladende er det jo ikke muligt i Danmark...


Hej Hans,

Lovgivningen omkring kreditkort ser ud til at være mere liberal i UK end i DK. En sammenblanding af f.eks. Dankort med rabatgivende kort som Rejsekortet er, så vidt jeg erindrer, ikke tilladt.

Det er ikke lovgivning som forhindre det, men at der skal et særskilt system til at håndtere det. Man skal samle alle transaktionerne før man kan udregne en pris, da man ikke kan skrive på kortet, som kan med et alm. rejsekort. Men erfaringen i London, at det er de alm. Oysterkort som brugerne bruger, så spørgsmålet om det kan betale sig at udvikle et system til det.

Mvh
Steen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak