Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Frit billetsystem / rejsekort offline (Generelt)

af Morten Flindt Larsen, 17/5 2018, 05:15 (2164 dage siden) @ steenth

Det er ikke så svært at lave noget som duer og har en praktisk brugerflade.

Det er ikke det, som er formålet med de forskellige takstsystemer i DK. I takt med at mere og mere politisk arbejde gennem de seneste 40 år er overført fra kommunerne til regionerne til Folketinget til EU, har regions- og folketingspolitikerene kun sygehuse og kollektiv trafik tilbage at sætte deres små fedtede fingeraftryk på, og de tænker ikke i landsdækkende helheder men har hver deres egen lille Hassan at pleje.

I Kina kan du til enhver tid på alle stationer få saldo og forbrug oplyst, samtidig med at strukturen er så simpel at du i forvejen kan regne din pris ud (som ikke er højere end at du aldrig bliver ruineret).

Du kan på alle DSB og metroen aflæse saldo og de sidste rejser som er på kortet i automaterne.... læg kortet i, så kommer et menupunkt netop til den opgave - ret simpel.

Prisstruktur er jeg enig det ikke simpel - mange bliver stadig forvirret over off-peak rabat.- og rabattrin i Takst Vest skal man også være godt inde i for at gennemskue det.

Prisstrukturerne og prisniveauet har grundlæggende ikke noget med Rejsekortet som sådan at gøre men er noget, som trafikselskaberne, der som sagt er politisk styrede, hver især beslutter og derefter lægger ind i kortet. Det fungerer givetvis meget bedre i Kina, men der har man jo også en vis tradition for centralstyring, måske i kombination med mere kundevenlig tilgang til tingene. I Danmark er det mere a la fællesmøde på Christiania.

At prisstrukturen ikke er simpel i DK, kan vel i øvrigt ikke være noget seriøst problem for dem, der ønsker "frit billetsystem", for det er jo de facto det, som vi allerede har - med to håndfulde regionale trafikselskaber, DSB, Metroen etc. i en stor pærevælling. Hvor frit skal det være yderligere?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak