Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ankomst til Berlin med tog, videre fra Tegel (Generelt)

af Nordexpress, 19/5 2018, 19:13 (2141 dage siden) @ Thomas Rasmussen

Umiddelbart ser det ud, at du vil ankomme til lufthavnen på nogenlunde samme tid med alle tre løsninger, en hel time før sidste mødetid i lufthavnen.

Jeg ville printe alle tre forbindelser og kort at gå efter på skiftestederne, hvis det er en mindre vant rejsende. Alternativt selvfølgelig følge med digitalt. Og så ville jeg afhængig af Deutsche Bahns præcision på dagen have overvejet en taxi direkte fra Spandau til Tegel, det er 9 km. og koster iflg. taxirechner 20 Euro. Spandau er en glimrende overskuelig banegård.

Fordelen ved løsning 1, videre med RB kl. 16.34, er at den afgår fra sammen perron i Spandau, som du ankommer (i Spandau er der kun to ø-perroner med hver to retningsspor). Du skal så kun flytte kufferterne ét sted, Jungfernheide, hvor bus X9 afgår hvert femte minut. For enden af perronen i Spandau i kørselsretningen - ved trapperne - er der en Berlin billetmaskine, hvis du ikke køber på mobilen. Med denne løsning har du 20 minutters elastik på ICE 1515s rettidighed.

U-bane løsningen med meget baggage er mindre komfortabel.

Anders' forslag via Berlin Hbf. er på papiret det logiske med eet skift, men dels kan det let tage dig 10 minutter at skifte på Hbf - og stå i kø til elevatoren fra 'Tief' - og finde bus TXL, dels skal bussen jo køre hele byen igennem tilbage mod vest. Det ville jeg fravælge. Se på kortet i dette link:

BVG

Men Berlin er en let by at rejse i, skiltningen er fin, og busserne i min erfaring meget præcise. Den er bare stor, altså.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Jernbanebøger

Den Gule By

Den Gule By. Pris 150 kr.

Læs mere

Lokomotivfabrikker

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak