Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB dropper strategi om 1 type tog? (Generelt)

af andersj, Aalborg, 28/5 2018, 09:48 (2159 dage siden) @ Jens Hansen

Planen med lokomotivtrukne tog til Tyskland kom uofficielt frem første gang i 2016 i dette interview: http://kattler.dk/DSB-varsler-strenge-tider-for-udlandstrafikken.html

Grunden til at man vil køre lokomotivtrukne tog til Tyskland er at de er billigere at anskaffe i forhold til togsæt, især når der er tale om to-system tog. Der er ingen behov for op- og nedformering undervejs, som der er i den nationale trafik i Danmark.

Indkøbet af de 26 Vectron lokmotiver indeholder også en option på yderligere 18 lokomotiver, hvoraf det var planen at de 12 af de 18 skulle være to-system lokomotiver. Nu har man så valgt at de 26 første også skal være to-system - sandsynligvis for at få en homogen flåde.

Grunden til at man nok ikke har talt så højt om dette, er at det har været og er uklart om DSB rent faktisk skal stå for kørsel af de internationale tog i fremtiden. Lokomotivtrukne tog kommer også til at betyde at man først kommer til at køre over Rødby-Puttgarten igen når den faste forbindelse er færdig.

50-70 vogne virker også til at være i tråd med de 12 lokomotiver man har talt om. Det vil give ca. 4-6 vogne per tog.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak