Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Hvor er vi nu henne? Freerslev Trinbrædt! (8 billeder) (Generelt)

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 29/5 2018, 17:58 (2157 dage siden) @ Niels Munch

Her: https://map.krak.dk/?c=55.924165,12.246446&z=18&l=historic&g=55.924165,12.2... .

Lige 50 meter mod vest, ja :-)

Lad os starte med overskæringen med "Ved Freerslev hegn" hvor denne svinger rundt om hjørnet af Freerslev hegn og krydser banen - her set ned mod Hillerød:
[image]
Den modsatte vej, hvor banen løber lige indenfor skovbrynet og parallelt med "Ved Freerslev Hegn" ser sådan her ud:
[image]
Her et overblik fra "Historisk Atlas":
[image]
Idag er der en lille rasteplads her, og det ser ikke ud som on der har været noget vogterhus. Og strengt taget når man ser på det gamle kort er det også lidt svært at se om der rent faktisk har været en overkærsel, men mon ikke?
Så kørte jeg hen til trinbrædtet som var mit egentlige mål. Jeg gik ind i skoven for at se om der var nogen spor efter det og det eneste jeg kunne se var en lav jordvold ind mod skoven og haven til det hus der lå lige når man kommer ind her (her er en lille p-plads også som tydeligvis benyttes af hundeluftere).
[image]
Her er jeg gået ca. 25 meter ud mod Harløse og har vendt mig om. Man fornemmer at der er åbent ude bag ved og det er haven til det omtalte hus. Man ser også den ca. 70 cm høje vold som jeg tror er resterne af den perron der må have været ved trinbrædtet. Den går herfra og næsten helt hen til hvor vejen fører ind i skoven. En lang perron måske.... :-)
Her er kigget mod Harløse fra skovvejen:
[image]
Man bemærker heste og ryttere fra de nærliggende rideskoler. Det virkede klart at traceen var meget brugt som ridesti. :-)
Fra denne position fornemmer man også volden inde i siden:
[image]
Det lille hus der ligger kunne man jo fristes til var et vogterhus - og måske han med kabeltræk kunne bestjene begge overkørsler - men det ligner nu mere et skovløberhus:
[image]

[image]

Ifølge OIS ejes det også af Staten ved Naturstyrelsen, så.......

Og alt det kom der ud af at jeg for flere år siden lovede EVP at tage on-site billeder af Freerslev Trinbrædt tik hans side om HFJ/HFHJ banen.......

--
Venligst

Michael Deichmann

[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak