Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nordjyske Jernbaner aflyser 240 tog pga. personalemangel (Generelt)

af Poul Andersen, 30/5 2018, 16:21 (2129 dage siden) @ Lasse Toylsbjerg-Petersen

Der kan man igen se hvad man får ud af udlicitering. Fatter ikke folk snart indser at det duer ikke. Lad staten drive den offentlige trafik og så må det sgu koste det, det koster. Offentlig trafik giver ikke og kommer nok heller aldrig til at give overskud og hvad så det er vel heller ikke det der er meningen....


Trafikken i Nordjylland er ikke udliciteret. Hverken på den ene eller den anden måde. Transportministeriet har (med loven i hånden) overdraget trafikkøber ansvaret til Regionen, der så sætter sit eget togselskab til at køre. Det får regionen så nogle penge for, så det er skam stadig statsligt betalt i sidste ende.

Som jeg har forstået det, har det drivende argument været, at man ønskede at planlægge (og integrere tog med bus osv) lokalt, og netop ikke ud fra "statslige" hensyn.

Det er samme tankegang, der fører Køge - Roskilde over til Lokaltog, og forventet også Ringkøbing - Holstebro over til Midjyske Jernbaner.

/Lasse

Skjern - Holstebro til Mjba.

mvh. Poul.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak