Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Metro København - Malmø (Generelt)

af Morten Flindt Larsen, 2/6 2018, 09:44 (2148 dage siden) @ Rørvig Station

En egentlig shuttle vil så nok kræve, at der også bliver bygget en metro fra Kastrup til Malmø, så folk ikke skal ind over en københavnsk metrostation for at skifte til den foreslåede metrolinje København-Malmø. Hvad de to metrolinjer samt Øresundsbanen så skal leve af, må guderne vide, for der er næppe passager nok til tre linjer.


Et køreplansopslag viser at Malmö Airport har 6 busafgange til Malmø i dag.

Der er også en buslinje fra MMX til København (Ingerslevsgade busterminal v/Kh), men ikke til CPH, forudsat forudbestilling to dage før, i forbindelse med et østeuropæisk discountselskabs ankomster til. Hvordan skal en så lidt intensiv trafik kunne trække en metroforbindelse?

Hvis man vil skifte på CPH vil det være hurtigere at flyve direkte til CPH, Desuden vil man også skulle betale for metro/togbilletten, hvilket vel vil spise stort set hele prisdifferencen på en billetten (MMX er billigere at flyve til, det er derfor at enkelte selskaber flyver dertil fra Østeuropa). Den svenske indenrigsflyvning til MMX er også begrænset, bortset fra Stockholm, som også har forbindelse til CPH.

Hvis der var et behov for trafik fra MMX til CPH, ville der nok allerede være en buslinje. Eller en flyforbindelse.

Den samme mangel på behov gælder formentlig også en metro København - Malmø, hvor mit gæt er, at metrotog i en metrokøreplan med tog i metrotakt vil komme til at køre halv- og heltomme størstedelen af døgnets timer. Hvis der skulle eksistere et reelt behov for en metro København - Malmø, så er det påfaldende, at der ikke også synes at eksistere et tilsvarende stort behov for et lokalt metronet i Malmø, som kan tilføre en Øresundsmetro passagerer. Metrotogene vil også få ganske pæne holdetider på grænsestationerne på hver side af Sundet, når der skal udføres den nødvendige kontrol.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak