Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Højre eller venstre side (Jernbanen i dag)

af tgpedersen, 16/6 2018, 20:10 (2113 dage siden) @ Henrik Hansen

Nogen der ved hvad forklaringen er på at Banedanmark/DSB og metroselskaber ikke har valgt samme 'gangretning' ved f.eks. rulletrapper.

Skal man via den nye nedgang fra Købmagergade og ned på Nørreport station, så vælger man rulletrappen i højre side for at komme ned - og man vil så automatisk blive gående i højre side. Lad os side at trafikretningen er højre gående, som vel er normalen i Danmark. Efter S-togsperronen og videre ned til Metroen, skal man 'skifte side' for at komme med rulletrappen ned til Metro - der er trafikretningen så venstregående i stedet.

Hvad er årsagen til at Banedanmark/DSB vælger den for Danmark vel nok normal trafikretningen, mens Metro selskabet er valgt den modsatte trafikretning ?

Skiftet er vel tydeligst på netop Nørreport station pga. den nye trappe, men det er vist alle Metro stationer (med rulletrapper) der har modsat trafikretningen af normalen.

Skift involverende metroen på Nørreport sker overvejende til/fra strækningen mod centrum. Ved højretrafik, som i begyndelsen, krydser fodgængerstrømme til metro mod centrum og fra metro fra centrum hinanden. Derfor.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Svenska-lok
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak