Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

CD bestiller 50 Siemens Viaggio Comfort vogne - styrevogne? (Generelt)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, 4/7 2018, 10:00 (2116 dage siden) @ andersj

Ingen styrevogne. Det får DSB heller ikke, fordi der ikke er nogle godkendte på markedet pt. Der skal en meget større ordre til før en ny type styrevogn bliver udviklet og TSI-godkendt.

Der er dog i hver ende af stammen almindelige skruekoblinger så de kan kobles med alle typer lokomotiver og alle typer vogne.

Der er styrevogne at få, men der er ikke leverandører nok at vælge imellem, når DSBs udbud ligger forud for de "trendsættende udbud" hos DB og ÖBB. Hvis du vil have enkeltdækker styrevogne er der kun Siemens. Hvis du vil have dobbeltdækker styrevogne er der (reelt) kun Bombardier og Skoda. Mon ikke DSBs håb er at få bud på enkeltdækkervogne fra Astra (de er ret fede), Stadler og de polske leverandører også.
Det reelle problem med styrevogne er, at anskaffelsestiden er længere end DSB kan vente (DSB har behov for at frigøre IC3 fra Tysklandstrafikken og er bundet af en leverancedato på el-lokomotiverne til 2022). Særligt fordi de TSI designede styrevogne skal have ETCS og STM boks, hvilket som bekendt er lidt af en rodebutik i Danmark...

Det er iøvrigt ikke skruekoblingerne, der afgør om vognene kan bruges med almindelige lokomotiver. I disse tider skal der være kommunikation mellem vognene og lokomotivet også, så det er WTB eller ZWS varianten, der har betydning (men den kan selvfølgelig ændres).

Lasse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak