Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

CD bestiller 50 Siemens Viaggio Comfort vogne (Generelt)

af Jens Hansen, 4/7 2018, 17:35 (2122 dage siden) @ Lasse Toylsbjerg-Petersen

Som jeg forstår, også andre indlæg her i forum, køber DSB vogne + flere lokomotiver, for at have materiel til at kunne betjene Hamborg når Femern åbner! Det har ikke noget med rejsetiden til Næstved at gøre. Der er intet krav i DSBs kontrakt om dette.

https://www.trm.dk/da/publikationer/2015/dsb-trafikkontrakt

Men hvis det anskaffes nu, ja så kan det jo afhjælpe de massive materielproblemer som DSB vil have frem til 2025 - 2026. Ikke mindst møllestenen IC4 er et problem. Pengene fosser ud af firmaet. Hvis det nye materiel kører Hamborg, ja så frigives vel et antal IC3 togsæt.

Og den internationale trafik er fri trafik, så det er ikke noget som betales via kontraktbetaling fra staten. DSB bruger altså deres sparepenge og ledelsen må jo forvente at indtægterne fra kørslen dækker udgifterne.

Kontrakten - i øvrigt er det tankevækkende, at der hvert år laves ændringer i kontrakten, såkaldte tillægskontrakter, som lige umiddelbart tolkes, som at DSB hvert år har svært ved at leve op til kontrakten, hvorfor transportministeriet slækker lidt. Men det er måske en lidt for hurtig konklusion.

JH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Sabotage mod Maskindepot Gb
Sabotage mod Maskindepot Gb

I oktober 1944 udførte danske sabotører en vellykket sabotageaktion mod Maskindepotet på Københavns Godsbanegård, hvor en række lokomotiver blev sat ud af spillet. Lars Christensen fortæller her om den dramatiske nat.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak