Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Den danske jernbanes største udfordring? (Generelt)

af UTJ, 5/7 2018, 07:54 (2093 dage siden) @ Scharfenberg

Jeg synes godt nok, at debatniveauet herinde rammer et forholdsvis lavt niveau. At sammenligne den danske jernbane med Sovjetunionen er simpelthen ikke seriøst.

.
Du har ret. Men på en anden præmis. Jernbanen i Sovjet fungerede. Generelt fungerer jernbaner godt i socialistiske systemer. Og det gør de stadig. De russiske jernbaner overlevede omvæltningerne ganske godt netop fordi det er en prioriteret opgave. Man er godt klar over at de russiske jernbaner holder Rusland sammen.

Jeg frustreres og deprimeres faktisk mere og mere af debatniveauet og den dybsorte pessimisme på vegne af jernbanen i DK end af de udfordringer, som vi står over for de næste 5-10 år. Sidstnævnte er da til at forholde sig til.

.
Jamen du har ikke forstået at det ikke handler om om 5-10 år. Det handler om at det skal fungere nu. Du debatterer på et andet plan som om at jernbanen stadig fungerer - det gør den bare ikke, uanset hvad eventuelle optimistiske med professionel tilknytning måtte mene. Det er brugernes opfattelse der betyder noget og den er i bund og der er ingen tendens til at de ansvarlige institutioner kan eller vil løse dette.

Hvis dit supermarked fortalte dig at der om 5-10 år ville være meget bedre varer på hylderne ville du ikke blive mere tilfreds med det nu. For nu at blive i den platte analogi som du åbenbart finder forfladigende.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak