Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Den danske jernbanes største udfordring? (Generelt)

af Jens Hansen, 6/7 2018, 14:12 (2119 dage siden) @ Scharfenberg

Er et af problemer måske Banedanmarks og DSBs manglende robusthed/parathed overfor svigt? Er alt blevet overladt til systemer, eller er der mulighed for menneskelig indblanding? I fordums dage var der noget som hed "Togledelsen" - en overgribende instans, hvis fornemste opgave var at sikre toggangen. Forsvandt de med færgerne?

Jeg tænker, at hvis problemet ofte er sporskiftefejl i myldretiden i Københavnsområdet, ja så gælder det da om at have personale klar, så der kan reageres kvikt.

Tilsvarende med DSB, et reservetog på en strategisk udvalgt station og måske mulighed for at vende tog undervejs. Vi hører om store forsinkelser fra Sverige hele tiden - hvorfor har man ikke et reservetog stående i Malmø i myldretiden, som kan køre til tiden mod Danmark? Det forsinkede tog kunne så blive ny reserve. Og at vende tog - er det et personaleproblem, der hindrer det? Jeg tænker, hvis alt vælter, ja så gælder det om at levere, så må vi holde fri bagefter. Og ja det koster, men så bliver kunderne glade. Og det er måske reelt forklaringen, det må ikke koste noget!

JH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak