Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny bane Roskilde - Hillerød - Forslag modtages (Generelt)

af DanniGT, 18/7 2018, 15:37 (2081 dage siden) @ steenth

Hej Steen

Vi regnede ikke på alternative linjeføringer. I de indledende korridor analyser (i et andet projekt fortog jeg en analyse som dette projekt bygger videre på) viste det sig hurtigt, at der i Ring 5 korridoren ikke bor ret mange mennesker. Denne korridor vil være oplagt til godstog hvorimod den jeg har vist ikke er særlig hensigtsmæssig.

I vores projekt havde vi fokus på en passagerforbindelse i en situation hvor en HH-forbindelse ikke er en realitet. En af ideer med det var at undersøge om en ydre passagerborfindele omkring København ville gavne hovedestanden og regionen.

Når man ser på passagerflowet på den viste ringbane så vi at vi i både Hillerød og Roskilde havde stor passagerudveksling (ifl. LTM). Dette tyder på at der ikke fortages mange rejser hen over disse to knudepunkter, hvorved, hvis det giver driftmæssig mening, fint ville kunne isolere Roskilde-Køge dele eller bare kører den som det er tænkt med lokaltog.

Med hensyn til overflytningen af passagerer på den nye bane er det lidt svært at sige. Da vi arbejde med LTM var det ikke muligt at lave filter, så vi kunne analysere hvor og hvortil de enkelte rejser startede og sluttede. Men ifl. LTM ville en stor del af den flyttede trafik komme fra vej, i og med at det med det viste alternativ vil være omkring 22 minutter hurtigere med tog fra Hillerød til Roskilde end med bil (i forhold til 600S spare man 43 minutter).

Mvh
Danni


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak