Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

...imens i Tyskland (Generelt)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, 10/8 2018, 15:10 (2079 dage siden) @ Jens Hansen

https://www.retsinformation.dk/pdfPrint.aspx?id=170457


Så kom bare i gang!

Var i maj på "Railway Innovation Seminar" hos Railtech, DTU, hvor tyske Daniel Seidel fra de tyske firma Live-EO gav et særdeles inspirerende oplæg om netop udfordringen med væltede træer på jernbanen.

Hovedårsagen til de mange væltede træer i Tyskland blev ikke nævnt som vejr- og klima forhold, men som infrastrukturforvalterens manglende overblik over, hvordan bevoksningen langs med banen ser ud. I Tyskland er der gennem årene sparet en del på forst-området, og selv om man nu vil ansætte hundredevis af nye medarbejdere, vil det tage ca 20 år at kortlægge alle strækninger (DB Netz har iøvrigt egne fly til opgaven).

EO-Live tilbyder en løsning for insfrastrukturforvaltere indenfor højspændingskabler, som de så i et pilotprojekt med DB Netz vil overføre på jernbanen. Her kan man med hjælp af allerede tilgængelige data fra forskellige offentlige satelitter kortlægge ikke bare, hvor der er bevoksning, men også hvor høj bevoksningen er, og om den udgår en risiko for jernbanedriften. Derudover kan man også med det samme se, om det er banen selv, eller en privat lodsejer, der skal pålægges at beskære træerne.

Projektet har som første "finding" afsløret, at der i testområdet (kan ikke huske delstaten) var 30% flere træer langs jernbanen, end DB Netz havbde registreret.

Forhåbentlig var der også nogle fra Banedanmark tilstede i Maj på DTU - ellers kan de jo selv kontakte EO-live gennem
https://live-eo.com/

/Lasse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak