Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Bonusfesten fortsætter hos DSB (Generelt)

af Scharfenberg, 23/8 2018, 07:51 (2066 dage siden) @ kme

Nu er DSB jo ikke så forskellig fra andre virksomheder i Danmark.

Bullshit. DSB er i den grad IKKE som andre danske virksomheder. Det er kun dig, Schafenberg, der lider af den illusion som insider.

DSB's ledelse er totalt ude af kontakt med virkeligheden. De gemmer sig bag at Banedanmark er endnu mere inkompetente (signalsystem mm.) og at deres politiske "ledelse" er en joke. Trafikministre holder i gennemsnit 18 mnd. og folketingets trafikudvalg er støvsuget for ingeniører eller bare folk med minimal teknisk kompetence. De er kort sagt hjernedøde "en bloc". Det lever djøf'erne højt på, så de kan bevilge sig selv tocifrede millionlønninger uden at kunne skelne mellem volt og watt.

I går kørte jeg med Kystbanen i myldretiden. Hvis veterinærkontrollen var kommet forbi, var transporten blevet afbrudt og fæ omlastet til humane og lovlige forhold.

Men sådan fungerer Scharfenbergs drømmefabrik ikke.

Men lad os dog endelig slå hinandens faggrupper oven i hovedet med "du er uduelig". Det skal der nok komme et godt samfund ud af. Og tak fordi jeg fortsat må komme til orde herinde, selv om jeg ikke taler alle jer andre efter munden.

Pudsigt at Ekstra Bladet-segmentet går så højt op i direktørlønninger. Men de menige, overbetalte medarbejderes løn må vi ikke tale om.

Lad os sætte tingene lidt i perspektiv:

Lad os antage, at DSB's udgifter til direktørernes løn udgør ca. 15 mio. kr. årligt.

Lad os antage, at udgiften pr. lokomotivfører udgør 500.000 kr. Med ca. 2500 lokomotivførere er der tale om 1,25 mia. kr. om året. Hvis man måtte hyre svenske eller tyske lokomotivførere, ville man med et snuptag spare staten og jernbanen for 20 % = 250 mio. kr. om året.

Det er naivt at tro, at man kan effektivisere en virksomhed med 20-30 % over ti år (som er det politiske krav, som fremgår af kontrakten) uden at se enten på øget produktivitet eller en normalisering af et hos visse faggrupper højere lønniveau end branchegennemsnittet. (og det er ikke engang det, ledelsen spiller ud med. De ønsker IKKE om lønnedgang for medarbejderne).

De fleste her på forum himler op over, hvor ineffektiv og dyr jernbanen er, men samtidig kan man kun hive sig op til at blive forarget over direktørlønninger men ikke helt almindelige lønmodtagere, som ud fra et branchegennemsnit er overbetalte.

--
Med venlig hilsen
Scharfenberg

Kobler din kollektive trafik sammen efter bedste evne


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Svenska-lok
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak