Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Det går rigtigt godt for DSB! (Generelt)

af Gæst1, 23/8 2018, 15:01 (2066 dage siden) @ Scharfenberg

Ellers har DSB i 1. halvår 2018 været udfordret af passagertilbagegang pga. sporarbejder, udgifter til togbusser, ME-lokomotiver til ekstraordinært kontroleftersyn og deraf følgende reduceret drift og kompensation til pendlerne, skærpet konkurrence over Storebælt fra privatbilister og fjernbusser. Selv om DSB's punktlighed ligger en smule over kontraktmålet, er den samlede kundepunktlighed kun opfyldt på S-tog men ikke Fjern- og Regional.

Dvs sådan set det sædvanlige konklusion: Det er alle andres skyld end DSBs. Nu er passagerflugten og indtægtsnedgangen jo rimelig konstant i de senere år, og interessant nok, holdes passagernedgangen "kunstigt tilbage" ved at faldbyde flere og flere orange billetter.

Var der ikke i regnskabet for 1.kvartal, at der faktisk stod at DSB sparede flere penge på reducerede driftsomkostninger, end de mistede billetindtægter, mens MEerne var ude? Ligesom nedgangen i første kvartal skyldtes at påsken faldt tidligt i år - den kan så ikke rigtig bruges om andet kvartal...

Andre ville nok konkludere, at det ikke nødvendigvis er alle andres skyld, men at selve produktet/ydelsen man sælger, ikke er attraktiv nok, til at folk vil betale fuld pris for den. Kontraktopfyldelse eller ej.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak