Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Graffitibekæmpelse (var: Det går rigtigt godt for DSB!) (Generelt)

af RasmusD, 24/8 2018, 13:02 (2070 dage siden) @ Scharfenberg

Det er stadigvæk DSB's generelle materielsituation med begrænsede driftsreserver, der gør effektiv graffitibekæmpelse vanskelig. I New Yorks subway hiver man så vidt muligt toget ud af drift, og sætter et andet togsæt ind, hvis der konstateres graffiti enten udvendigt eller indvendigt i toget. Den mulighed har DSB ikke, da det desværre medfører enten nedformering eller aflysning. Og så vælger man så at køre med graffiti, indtil toget alligevel skal forbi værkstedet.

Endvidere tyder noget på, at der de senere år er sket en forråelse af graffitimiljøet. Tidligere stak graffitivandalerne halen mellem benene, hvis der dukkede en vagt eller DSB-medarbejder op fx ved klargøringscentret. Nu kommer de i store crews på 5-10 personer og maler bare videre. Først når politiet "er i farvandet", tager de benene på nakken.

Jeg synes man burde male lortet over. Det behøver ikke være pænt - bare nok til at graffitimalernes tid og arbejde er spildt. Køb en masse dåser spraymaling i S-togsrød og Fjern- og Regionalgrå og opbevar dem i nærheden af alle klargørings- og henstillingsområder.

Første mand, der et nymalet stykke graffiti, tager en spraydåse i passende farve og “hærger” graffitimalerens fine kunstværk. Dæk hans signatur og eventuelle spidsfindige detaljer, streg resten over med løs hånd. Således er hans arbejde ødelagt på et minuts tid.

Hærværk mod hærværksmændenes hærværk. Samme grundide som de der folier, man i sin tid satte over graffiti på S-tog, bare hurtigere udført.

Hvis graffitimalerens værk aldrig kommer ud og køre ubesudlet og blive set, ryger hans incitament til at lave det.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRailDSB MO1862

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak