Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

"DSB sætter indkøb af nye togvogne i udbud" (Jernbanen i dag)

af Gæst1, 3/9 2018, 16:13 (2059 dage siden) @ krabsen

Det er tydeligt, at alle bolværksmatroserne ønsker, at DSB skal spille med fordækte kort. Ønsker, at de ikke forsøger at gøre deres arbejde bedst muligt ud fra de rammer, der er afstukket fra politisk side.

Man ønsker, at det skal gå skidt for DSB.

Gad vide hvorfor?

Jeg tror faktisk at størstedelen herinde, reelt gerne vil, at det skal gå rigtig godt for DSB. Imidlertid er der ingen klar strategi om DSBs fremtid fra politisk hold, og derfor har DSB "frie tøjler" til at forsøge at sætte den transportpolitiske dagsorden - og det gør man gerne ud fra kriterier, der helt tydeligt ikke handler om at udvikle jernbanen, men om at sikre et fortsat monopol længst muligt.

Det bedste der kunne ske for DSB, var faktisk, at der kom en langsigtet strategi fra ejerkredsen (selv Flemming Jensen efterlyser dette offentligt). Om det så er et salg, eller al trafikken udbydes, og DSB skal byde for at eksistere, eller om DSB skal køre fjerntrafik på kommercielle vilkår mens regionaltrafikken udbydes - eller DSB slet og ret skal lukkes ned . er sådan set ligegyldigt. Så længe der kommer en klarhed. Det eneste der er sikkert er at DSB mister sit monopol og bliver konkurrenceudsat indenfor de næste ti års tid. Så er spørgsmålet, hvor meget der kan reddes til den tid...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak