Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Festdag for ODIN lørdag 15. september (Generelt)

af Tommy Nilsson ⌂ @, Ringsted, 10/9 2018, 11:45 (2053 dage siden)

Pressemeddelelse fra Danmarks Jernbanemuseum:

Festdag for ODIN
Lørdag den 15. september kl. 10-16
Danmarks Jernbanemuseum inviterer alle til en særlig festdag lørdag den 15. september. Her præsenterer museet resultatet af 14 års arbejde. Siden 2005 har museets frivillige under ledelse af Jørgen Lindevall, museets værkstedsansvarlig, arbejdet på en 1:1 køreklar kopi af Danmarks første lokomotiv, ODIN. Det er bygget helt fra bunden og uden det originale lokomotiv fra 1846 som pejling. Det er en fantastisk præstation, da de originale tegninger af ODIN for længst er gået tabt, og de enkelte dele er produceret af special-håndværkere.

Kl. 11 præsenteres ODIN på museets drejeskive og fra kl. 11.45 har publikum mulighed for at få en tur med ODIN på museets egen strækning. Der er en gratis pølse + en ODIN-øl eller sodavand til alle gæster. Samme dag åbner udstillingen Nye tider, som tager udgangspunkt i ODIN og årene omkring 1847, hvor den første jernbane i det danske kongerige åbner.

Hele programmet kan ses på www.jernbanemuseet.dk

Med venlig hilsen
Danmarks Jernbanemuseum

[image]

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Fra ´De gode gamle dage´
Fra ´De gode gamle dage´

Morten Flindt Larsen har samlet en lang række små historier og anekdoner, der fortæller om livet ved banerne, den gang tiden var en anden i ´De gode gamle dage´. De stammer fra tusindvis af gamle jernbaneblade, tidsskrifter, dagblade m.v. som Morten har gennemlæst.

Læs mere
DSB MY1125

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak