Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Broen er ulovlig upført (Generelt)

af Henrik Hansen ⌂, Vejen, 13/9 2018, 19:55 (2051 dage siden) @ mss

Og hvem er de virkelige tabere i denne sag? Skatteborgerne! Det bliver hundedyrt at lave om, og det er os alle der betaler...

Hvem er vinderen? Et enkelt brokhoved...

Det er desværre bagsiden ved en retsstat - at man kan forsøge sig ved domstolene og håbe på at få ret - det lykkedes så i dette tilfælde.

Det er korrekt at skatteborgerne kommer til at betale, men det må jo nødvendigvis være konsekvensen når kommunen 'sniger' en ulovlig ekspropriation ind under dække af Banedanmarks elektrificering. Hvis kommunen havde gjort sit arbejde ordentligt, så var der jo aldrig kommet en sag ud af det = sparede skattekroner.

Vi skal huske at ejendomsretten er ukrænkelig og ekspropriation er den sidste udvej hvis der skal gennemføres til projekt til almenvellets fordel. Den eksisterende vej kunne i dette tilfælde bare blive liggende hvor den lå, blot skulle broen fornyes. Desværre lod Banedanmark sig lokke af kommunen og en borgmester med storhedsvanvid og de står nu med en tabt retssag og dertil en regning på over 300.000,- kr. til sagsøgeren.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak