Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ingeniøren, artikel om "Danmarks spritnye jernbane" (Generelt)

af UTJ, 18/9 2018, 12:41 (2044 dage siden) @ Svend
redigeret af UTJ, 18/9 2018, 13:00

Det er i det hele tiden et problem at "not in my backyard"-borgere råber op og klager over potentiel byggeaktivitet/støj i byggeperioden. Skal alle byer omdannes til hvilehjem og alle ændringer af eksisterende huse også forbydes?

Det er forståeligt at ændringer i omgivelserne som følge af et nyanlæg påklages hvis man tror/påstår/føler at man bliver generet, men det gør ikke at man skal placere anlæg i forhold til hvor der nu kan skaffes adgangsveje.

Man må håbe at den vestlige løsning bliver bygget på et tidspunkt når det alligevel sander til trafikalt i Ringsted og de tocifrede mia-beløb til både Ringstedbane og Fehmernbane ikke kan udnyttes tilstrækkeligt. Gerne en løsning der generer lidt mere end den løsning Bdk i sin tid præsenterede for de vrisne og angste borgere, der så deres rosenbed blive støvet i byggeperioden.

Måske skulle man blot have tilbudt de forsmåede klagere at ekspropriere deres ejendomme og så sælge den igen til villige nye beboere. Man besluttede ved byggeriet af Flintholm Station at ekspropriere en ejemdom der lå ganske " genert" til byggeriet. Ejendommen blev bagefter solgt til en højere pris end ejeren fik ved ekspropriationsforretningen. Alle blev glade og Banedanmark og staten kunne gennemføre sit byggeri, trods brokkeriet (naboen var virkeligt blevet kraftigt generet af byggeriet - men det var bare ikke gået ud over værdien af ejendommen).


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak