Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nemmere kollektiv trafik! (Generelt)

af Scharfenberg, 20/9 2018, 11:33 (2007 dage siden) @ Jens Hansen

- Afstandskravene ensrettes og sænkes til ét landsdækkende afstandskrav på minimum 75 km mellem fjernbuspassagerens på- og afstigning.

Stiften citerer Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, for følgende:

"- Det kunne jo også være, det presser DSB til at oppe sig. I dag må vi bare erkende, at det er for dyrt at tage toget mellem landsdelene. Det har de her fjernbusser jo bevist ved at tage markedsandele, siger Kim Christiansen.

- Der er en gruppe af især pensionister og unge, som ikke har råd til betale 400 kroner for at komme fra Jylland til København, og der har busserne vist sig at være et billigt alternativ, og den udvikling kommer vi nok til at understøtte med den her ændring."

Det med de 400 kr. for pensionister og unge er ikke helt rigtigt.

Der er følgende muligheder for at komme med toget mellem Jylland og Sjælland:

* Pensionist: 65-billet (mindst 25 % rabat), Rejsekort Pensionist (25 % pensionistrabat + 20 % off peak rabat = 45 % + eventuel mængderabat hvis man rejser ofte) og DSB Orange (op til 75 % rabat).

* Ung: minimum 25 % rabat (for de spontane typer), dvs. på Rejsekort Ung + 20 % i off peak rabat = 45 % rabat og op til 75 % rabat med DSB Orange (for planlæggertyperne). Også mulighed for klapsædebillet til 89 kr. og Ungdomskort ifm. SU-uddannelse

Det koster altså aldrig 400 kr. for unge eller pensionister at tage toget mellem Jylland og Sjælland. Snarere mellem 100 og 300 kr.

Bemærk i forhold til DSB Orange, at DSB hver dag året rundt gennemsnitligt sælger ca. 6000 stk., så helt utilgængelige er de altså ikke.

--
Med venlig hilsen
Scharfenberg

Kobler din kollektive trafik sammen efter bedste evne


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


HectorrailBillige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak