Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Nemmere kollektiv trafik! (Generelt)

af Schienenwolf, Læsø, 23/9 2018, 09:26 (2032 dage siden) @ Togbus
redigeret af Schienenwolf, 23/9 2018, 10:18

Afstandskravet lempes fra at en fjernbuspassager skal krydse to regionsgrænser, til at en fjernbuspassager skal rejse mindst 75 km. Betjeningskravet skærpes fra mindst én tur fire dage om ugen til mindst én dobbelttur fem dage om uge.

Gad vide om de 75 km er i luftllinje eller den faktisk kørte rute. Der skal nok være flere interessante ruter på Sjælland som kan oprettes i den anledning. I Jylland vil der være stort potentiale og det vil være til gavn for de rejsende, men så sandelig ikke for jernbanens markedsandel. Blot et stræk som Århus-Herning kan jo være interessant.

Når de 75 km er blevet en succes, skal presset nok komme for at nedsætte afstandskravet.

Det er ikke de 75 km, som er det altafgørende men prisen for de 75 kilometer. Hvis man med fordel kan købe en billet til en fjernere destination, end den man skal til, kan chaufføren næppe forhindre kunden i at stå af på et tidligere stop end det, der står på billetten, hvis et sådant findes, og hive passageren ind i bussen igen. De 75 km åbner op for fjerrnbusrejser f.eks. København - Korsør og Roskilde - Odense, og jf. ovenstående altså også rejser Roskilde - Korsør, selv om der ikke er 75 kilometer. På et periodekort kan rejseprisen formentlig blive ganske fordelagtig.

--
Hilsen
S

Strør ægte Læsø sydesalt i dine sår.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak