Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Kraka tal - Cepos: Drop .. (Generelt)

af steenth, 24/9 2018, 13:17 (2039 dage siden) @ Togbus

Kraka mener det samme. Og det bygger på officielle analyser, hvor den samfundsmæssige værdi udregnes.

Det gør det ikke bedre. De beregninger er ikke bedre end de formler og de data du lægger ind. Pointen med jernbanebyggeri nu, som før, såvel som vejbyggeri er at det kan skabe nye initiativer som man ikke så komme inden man besluttede sig.

Det her er at de lettere at finde ud hvor trafik der kan komme. Men der er stadig meget langt fra at det kan betale sig.

Danmark er faktisk, i takt med alle disse regnemodeller, blevet dårligere og dårligere til at producere økonomisk vækst. Bevares en regnskabsmæssig stilstand er opnået, men det er på baggrund af en brutal kvælning af den dynamik som er krævet hvis man vil have vækst, innovation og udvikling. De tre ting kan nemlig ikke planlægges i en styrelse, medmindre det er med armslængde og som risikovillig kapital - den slags er regnemodellerne også immune overfor.

Kraka har en liste med med projekter for ca. 120 mia kroner, som har rimelig god økonomi. De vil hver især kunne give en økonomisk vækst. Problemet er at niveauet for offentlige investeringer er for lavt - også i sammenligning med med fx Sverige og Norge. Hvis man bare brugte 10 mia. om året, så kunne man tømme listen på 12 år. Deres analysen kan hentes her nederst på siden:
http://kraka.org/analyse/danske_investeringer_i_infrastruktur_kan_og_boer_prioriteres_b...
Listen af projekter er på side 5 og 6. i dokument


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak