Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Defekt sporskifte har forsinket tog i månedsvis (Generelt)

af Togbus, Foldingbro, 24/9 2018, 13:39 (2013 dage siden) @ Scharfenberg

Nu skal der nok nogle DJØF-økonomer ind over. Vitale dele til et sporkryds, også hvis man kun har ét af dem liggende, vil blive anvendt før eller siden. For det bliver med sikkerhed slidt op. Det er sliddele og bryder sammen eller bliver slidt ned til mindstemålet. Og derfor er det formentlig fornuftigt at have dele liggende til netop den slags vitale elementer i infrastrukturen liggende. Hvis man regner på lageromkostningen afhænger business-casen selvfølgelig af hvad man sætter omkostningen ved ikke at kunne benytte infrastrukturen i periode t til.

Det som oftest er problemet med den slags lagerindkøb er at man finder på at ombygge fuldstændigt og så er reservedele selvfølgelig spildt.

Men Banedanmarks bevillinger burde sådan set være afhængig af leverancen af "oppetid". DSB kan jo ikke køre tog, men er henvist til massive indkøb af togbusser fordi det formentlig er billigere for Banedanmark med "nedetid" end "oppetid". Og hvis sidstnævnte påstand ikke er korrekt er der ikke nogle der kan regne i Bdk.

--
- busser når det er billigst


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak