Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Jernbane Lindholm-Aalborg Lufthavn (Generelt)

af Schienenwolf, Læsø, 24/9 2018, 23:40 (2038 dage siden) @ Ib Jensen

I Ålborg vil det populært sagt kun dreje sig om genetableringen af det gamle spor fra Lindholm til lufthavnrn, som staten ejer arealerne til

Nej, der bliver tale om en ny jernbanestrækning, der ikke er sammenfaldende med den gamle. Arealerne ejedes ikke af staten, men er erhvervet ved ekspropriation. Dog genbruges en mindre del af tracéen på Lindholm station.

Du har sgisme ret. Kun ca. 33 % af den gamle linjeføring er sammenfaldende. Tak for korrektionen.

ligesom det vil være en "naturlig" forlængelse af Ålborg Nærbane

Nej, jf. bemærkningerne til loven vil det blive fjerntog, der skal betjene lufthavnen. Som køreplanen ser ud p. t., vil der komme til at køre IC-tog mellem Københavns Lufthavn, Kastrup og Aalborg Lufthavn.

Fjerntog betjener allerede i dag den sydlige del af nærbanen op mod 20 gange dagligt. Grænserne mellem, hvilket togsystem, der udfører hvilken kørsel, er flydende, så det er vist lidt et spørgsmål om ord, hvorvidt det er det ene eller det andet togsystem, ligesom det næppe heller vil være holdbart at "ved lov" at holde egentlige nærbanetog væk fra lufthaven, hvis dette skulle vise sig fordelagtigt. Når man kan lade fjerntog køre nærbanetrafik, kan man også få nærbanetog til at køre til en lufthavn.

--
Hilsen
S

Strør ægte Læsø sydesalt i dine sår.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder

Jernbanebøger

Færgen er i havn om få minutter

Færgen er i havn om få minutter. Pris 270 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak