Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Jernbane Lindholm-Aalborg Lufthavn (Generelt)

af andersj, Aalborg, 25/9 2018, 01:01 (2034 dage siden) @ Fwronah

Fjerntog betjener allerede i dag den sydlige del af nærbanen op mod 20 gange dagligt. Grænserne mellem, hvilket togsystem, der udfører hvilken kørsel, er flydende, så det er vist lidt et spørgsmål om ord, hvorvidt det er det ene eller det andet togsystem, ligesom det næppe heller vil være holdbart at "ved lov" at holde egentlige nærbanetog væk fra lufthaven, hvis dette skulle vise sig fordelagtigt. Når man kan lade fjerntog køre nærbanetrafik, kan man også få nærbanetog til at køre til en lufthavn.


Den egentlige grund til at et fjerntog (IC-løbet) betjener Skørping, Støvring, Svenstrup og Skalborg skal vel lige nu ses i den manglende kapacitet til at køre flere tog mellem (Aarhus)-Hobro-Aalborg. Der er således tre løb i timen mellem Skørping og Aalborg i dagtimerne på hverdage og ikke plads til flere løb med det nuværende signalsystem (og derfor lader man IC-toget standse for at betjene nærbanestationerne med tog i timen pr. retning i dagtimerne). Når ERTMS er fuldt udstyret på denne strækning, kan man vel have to regionaltog og derudover ICL- og IC-løb i timen.

Ja. Planen er at køre regionaltog fra Skørping eller Hobro to gange i timen til enten Skagen/Hirtshals eller ,som Trafikstyrelsen foreslår, Aalborg Lufthavn. Sidstnævnte giver god mening da regionaltog er meget mere pålidelige end fjerntog som nemt vil blive delaflyst mellem Aalborg og Aalborg Lufthavn enten fordi de er forsinkede eller man mangler materiel eller personale i Aalborg. En hændelse på Sjælland kan gøre at en aalborgenser må tage en taxa til lufthavnen fordi fjerntoget er aflyst/forsinket.

Desuden giver det heller ikke mening at køre direkte regionaltog fra Himmerland til Vendsyssel, da langt de fleste lokale rejsende har Aalborg/Nørresundby som destination. Hvis togene fra Skagen/Hirtshals ender i Aalborg og togene fra Skørping/Hobro ender i Aalborg Lufthavn betjener begge togsystemer stamstrækningen Aalborg-Lindholm 4 gange i timen som i "gamle dage" (til og med K15). Der er lidt stille i Lindholm efter at hverken nærbanen eller IC togene ikke vender der mere.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

DSB MO1838

Jernbanebøger

På Sporet af 2017

På Sporet af 2017. Pris 230 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak