Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

“DSB er i bedre form, end de fleste tror” (Jernbanen i dag)

af Schienenwolf, Læsø, 28/9 2018, 21:55 (2008 dage siden) @ Scharfenberg

I dag kan man tage IC fra Esbjerg og skifte til lyntog i Odense. Så er man i Kbh. på i alt 2:38.


Hvis man tør satse på, at lyntoget afventer IC-toget fra Esbjerg. Stort set alle de gange jeg har været med til København i de sidste ½ år, er lyntoget kørt når IC-toget når Odense. Men det er da et fint markedsføringsstunt, når man ikke er i stand til at tilbyde andet en 'regionaltog' fra Danmarks 5. største by - problemet er bare, at det hurtig bliver gennemskuet !!! :-)


Man kan tage bilen - lidt langsommere, men så er man sikker på at nå frem. 3 til 3½ time alt afhængig af hvormange andre frafaldne togpassagerer som også vælger motorvejen den dag. Der er valgfrit afgangstidspunkt.


Køge Bugt motorvejen ind mod byen og Motorring 3 i sydgående retning sander til allerede kl. 6.30. Og det bliver kun værre fremover

Og? Løsningen på, at folk har lang transporttid på Køge Bugt motorvejen, er ikke, at de skal have endnu længere transporttid med tog og bus. De fleste bilister jeg kender er intellektuelt udmærket i stand til at regne ud, hvilket transportmiddel, der er mest hensigtsmæssigt og hurtigst for dem at bruge, så derfor tager de bilen ad motorvejen. Af samme årsag vakte betalingsringen for nogle år siden så store protester; "den lille mand" ville ikke finde sig i ved økonomisk tvang at få forlænget sin daglige transporttid med ofte halve og hele timer, samtidig med at de rige, der har råd til at betale, fik bedre plads på vejene i og med at "trængselsproblemerne" blev løst, som politikerne bag det asociale forslag eufemistisk udtrykte det. Den dag tog og bus er hurtigere og mere praktisk for den enkelte billist på motorvejen, skifter han/hun.

--
Hilsen
S

Strør ægte Læsø sydesalt i dine sår.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak