Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Artikel overskrift som ikke giver mening... (Generelt)

af andersj, Aalborg, 14/10 2018, 00:03 (2019 dage siden) @ FutteV

https://stiften.dk/aarhus/Skandaletog-bliver-ved-at-drille-IC4-tog-udskyder-eltog-til-A...

Kan i relatere overskriften til brødteksten?? For der står at IC4 er skyld i at der ikke kommer Eltog til Aarhus, fordi at de ikke bliver taget ud med det samme. Og så er signalfovirring den anden grund, mn det er vel ikke DSB eller IC4's skyld.

Det er lidt rodet sammen i artiklen. Værkstedet nord for Aarhus bliver kun til eltogsæt, og skal ligge i Årslev - ikke Brabrand. Dieselværkstederne i Aarhus lukker når hhv. det sidste IC3 og sidste IC4 er udfaset hos DSB. IC4 skal ikke til Årslev, men til det eksisterende værksted ved Sonnesgade i Aarhus C.

De eksisterende signaler mellem Fredericia og Aarhus kan ikke fungere sammen med kørestrøm. Man kan immunisere dem, men det har Banedanmark fravalgt. Så derfor bliver man nød til at vente med at sætte strøm på Aarhus-Fredericia til det nye signalsystem - ERTMS er installeret. IC4 får dog ikke ERTMS installeret, så for at IC4 kan komme på værksted i Aarhus skal der køres på de gamle signaler. Man kan heller ikke undvære IC4 før man får tilstrækkeligt mange af "Fremtidens Tog" leveret.

Det hele er sådan set Banedanmark's skyld, for det er Banedanmark der har valgt at IC4 ikke skal have ERTMS og det er Banedanmark der har valgt at man ikke vil immunisere de eksisterende signaler.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Fra Vestbanen til Arriva

Fra Vestbanen til Arriva. Pris 300 kr.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak