Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Link til overskuelig avisartikel (Generelt)

af Schienenwolf, Læsø, 14/10 2018, 20:45 (2018 dage siden) @ Scharfenberg

At sikkerheden er barberet totalt væk er det rene vrøvl. Den er tværtimod kraftigt forbedret i moderne tog. Passagererne skal ved ildsvåde ikke længere rende rundt og lede efter en togkarl eller togkarlinde; lokoføreren kan på førerpladsen se, hvor det brænder. Da der i sin tid blev indført rygeforbud i togene havde man endda en overgang problemer med, at røgalarmerne gik og toget måtte standses, når folk røg på toiletterne. Sikkerheden har aldrig været bedre.


Det er netop problemet med røg- og brandalarmer: der er 99% falske alarmer og ingen gider tage dem alvorligt. Man trykker bare "annuller". Loko-førere er næppe anderledes end andre mennesker.


Kan du henvise til en rapport fx fra Havarikommissionen el. lign. mht. de 99 % og lokomotivførernes praksis med bare at annullere?

Der skal et menneske til at konstatere om der er fare eller ej og om det hele kan klares med en pulverslukker.


Vrøvl! I jernbanens barndom var det kun mennesker, der kunne opdage en brand. I dag er det både togpersonalet, de ofte flere hundrede passagerer og togets mange computersystemer, der kan detektere en brand.

Ganske rigtigt, og derudover er der i alle vogne ildslukkere, som passagererne kan bruge til at kyle efter de medpassagerer, der prøver på at stikke af.

--
Hilsen
S

Strør ægte Læsø sydesalt i dine sår.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak