Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DOT afskaffer mobilklippekortet (Trafikpolitik)

af Henrik Hansen ⌂, Vejen, 22/10 2018, 17:17 (1984 dage siden) @ mikedk2100

”Klippekortet harmonerer dårligt med vores ønske om at gøre rejseoplevelsen så enkel og problemfri for vores kunder som muligt. Samtidig kan vi se, at mere end 1,1 million passagerer på Sjælland allerede benytter rejsekort og er glade for det. Derfor mener vi, at tidspunktet er rigtigt til at tage mobilklippekortet ud af salget,” siger Rebekka Nymark på vegne af DOT."

Argumentet med enkelthed holder ganske simpelt ikke, og det er nok ikke her årsagen skal findes til afskaffelsen af mobilklippekortet. Det er vel kundens eget ansvar om man vil gøre det 'enkelt' eller 'mere besværligt', det behøves de færreste nok Rebekka Nymark's hjælp til. Årsagen skal snarest findes i at Rejsekortet giver selskaberne et helt unik indblik i rejsevaner og så muligheden for at fordele rejsens pris efter millimeter retfærdigheds princippet - og hertil duer det mobile klippekort åbenbart ikke.

Driftsudgifterne til det mobile klippekort må være minimale og næppe udslagsgivende for beslutningen, men så kan argumentet med enkelthed jo benyttes. Det var samme argument DSB benyttede ved indførsel af TakstVest, hvor man fjernede flere produkter med 50% rabat samt klippekort i Jylland/Fyn. Det var også for det skulle være 'enkelt', men hvor 'dumme' tror de lige kunderne er, de fleste har med sikkerhed gennemskuet den manøvre, der udelukkende blev gjort for at skabe flere indtægter i form af højere billetpriser.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak