Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Letbanen Ishøj Lyngby kan man stole på prognoser?? (Generelt)

af Niels Bak, 22/10 2018, 21:10 (1984 dage siden) @ kme

Trafikprognoser og samfundsøkonomisk rentabilitet laves ved at man skriver konklusionen først og så regner baglæns for få "data" der giver den ønskede konklusion.

Kilde?

Nå, det var en fordom... - også kaldet noget værre sludder.

Trafikprognoser laves ud fra landstrafikmodellen, som arbejder med boliger og arbejdspladser i stoppestedernes/stationernes oplande, kendte trafikstrømme etc. Tager den højde for alt? Sikkert ikke, men at det er manipulation med forudbestilt konklusion lavet af amatører med en bøjet pegefinger i vinden, det er altså for lavt niveau.
Ligeledes med samfundsøkonomisk analyse. Man kan sagtens diskutere, om det er de rigtige forudsætninger, de bliver lavet ud fra, men regnemetoden er altså centralt fastlagt og ens fra projekt til projekt. Ellers havde politikerne bag letbanen nok bestilt en der så bedre ud.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak