Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Zoneforenkling DOT (Trafikpolitik)

af mikedk2100, 24/10 2018, 14:29 (2009 dage siden) @ Scharfenberg

Det samme da jeg en kold vinternat på en af de store julefrokostnætter så to mænd ved billetautomaten på en S-togstation. De var tydeligvis ikke vant til at tage toget, og da de opdagede prisen for en enkeltbillet, gik de helt i selvsving over, hvor dyr den kollektive trafik var. I virkeligheden skulle de begge bare have haft sig et rejsekort. Så var de kommet hjem uden bekymring om zoner og til den gamle klippekortpris + 20 % off peak rabat. Også selv om de kun brugte rejsekortet den ene gang om året. Men formentlig fordi Gud og hvermand har talt rejsekortet så meget ned, endte de med at betale fuld pris og med et fastholdt billede af kollektiv trafik som en meget dyr oplevelse.

Det virker måske logisk for dig, men ikke for andre. Systemet har også selv en stor del af skylden med de mange underlige rabatter, der har været, og som gjaldt i nogle områder og ikke andre. Det blev der rettet op på ved Takst Sjælland, men det dårlige image hænger ved. Stadigvæk findes der jo mængderabat, som gælder alt efter hvor og hvor meget man har rejst indenfor de sidste 3 måneder osv. Og så er der tidsrabat, som vel er 20% off peak rabat.

De to mænd skal jo så også sørge for, at de har penge nok på kortet - penge der bare ligger på det kort et år indtil de skal bruge Rejsekortet. Bevares, det skulle man også på klippekortet, men alligevel.

Så det kan godt være, at Gud og hvermand (med rette) har talt rejsekortet ned, men det meste er nu altså systemets egen skyld.

Der investeres massivt i den kollektive trafik disse år. Det kan man som rejsende selvsagt ikke bruge til ret meget nu og her, men hvorfor tale investeringerne ned og ikke op?

Det er jo det man bliver så træt af at høre om. "Der kommer en god løsning i morgen" blev der sagt for over 6 år siden. Den løsning har stadigvæk lange udsigter. Derfor mister man troen på det, og skal vi alligevel se frem til problemer i den kollektive trafik 5-10-15-20 år endnu, så kan man sagtens slide en bil eller to op i den tid. Det kan godt være, der kommer et guldkorn hist og pist, men jeg synes også det er at stikke blår i øjnene på folk bare at sige "det bliver skidegodt om nogle år".


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak