Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Jernbanebro over Vejle Fjord (Generelt)

af ventrikel, Næstved, 16/11 2018, 10:37 (1959 dage siden) @ Ib Jensen

skaffe transport til relativt få mennesker over en muligvis kommende bro over Vejlefjord til over 4 milliarder, og hvor toget ikke skal stoppe i Vejle

Er det kun mig, der har svært ved at se fornuften i disse samfundsmæssige investeringer?

Nej, der er desværre mange andre end du, der ikke har fattet meningen. Den bro vil spare samfundet for milliarder og atter milliarder af kroner, og det er derfor, den da også har et positivt samfundsøkonomisk afkast. Millioner og atter millioner af rejsende har i over 150 år fået deres rejse forlænget, fordi toget skulle omvejen via Vejle by i bunden af fjorden.

Og hvornår går det op for du og dine ligesindede, at Vejle vil få Superlyntogsforbindelse hver time både mod Horsens-Aarhus og mod Odense-København + en masse andre togforbindelser mod både nord og syd?


Idag og mange år frem i tiden er antallet af pendlere som rejser mellem landsdelene under
3.000-4.000 dagligt. Inkl. fly, busser og tog. Resten af rejsende mellem landsdelene er personer på familiebesøg, ferie eller på vej til og fra kursus. På nær pendlere kan resten godt bruge 10-30 minutter ekstra på denne transport.

Så det interessante er hvor meget værdi man får for disse 3.000-4.000 pendlere for x antal mia. i forhold til den ½-1 mio. pendlere som benytter motorveje, S-tog, regionaltog og metro.

Samfundsmæssigt er jeg ikke i tvivl! Der skal satses på de, hvor vi afhjælper flest gener og hvor den samlede tidsgevinst er størst. Derfor er projekter som om ny togbro over Vejlefjorden, en Kattegatforbindelse med jernbane og måske Fehmernsforbindelse spild af penge.

låst
2711 visninger

Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak